HYC heeft de 4e plaats op de ranglijst weer overgenomen van Dordrecht Lions. Herentals won zondag thuis met 5-1 van Eaters Geleen. Trevor Hunt had 2 goals voor rood-wit.  Bij Herentals ontbraken Mosey en Joep Vercammen.  HYC had een paar minuten nodig om op gang te komen en speelde uiteindelijk een geweldige 1e periode. Het creëerde kans op kans maar stuitte telkens op de uitblinkende Martin.

Na 14 minuten moest Martin eindelijk capituleren. De Nederlands-Canadese goalie moest een rebound weggeven op een schot van Ben Vercammen. De puck kwam precies voor de stick van Hunt terecht: 1-0. Eaters wist in de 1e periode een paar kleine mogelijkheden af te dwingen. Bij de eerste grote kans was het meteen raak.

In de tweede periode ging HYC wat fysieker spelen. Eaters ging daar niet goed mee om en liep zelf tegen de meeste straffen aan. Daardoor had Herentals de laatste acht minuten van de periode  een ononderbroken powerplay. Halverwege de periode, voor het straffenfestijn begon, had Ben Vercammen zijn Hertals al op 2-1 gezet.

Martin kreeg een dubbele minor nadat hij op hardhandige wijze een HYC-aanvaller zijn zicht blokkeerde en tegen het ijs werkte.  Herentals wist in de slotperiode definitief afstand te nemen van Geleen. Na 5 minuten scoorde Voakes de beslissende 3-1. Daarna liep Herentals vlot uit naar de 5-1 eindstand. Periodestanden: 1-1, 1-0, 3-0.

Craig Voakes werd na de wedstrijd nog in de bloemen gezet als Player of the Month. De HYC-supportersclub riep Trevor Hunt uit tot Man of the Match.

Herentals heeft nu 2 punten voorsprong op Dordrecht, Lions heeft nog wel een wedstrijd tegoed. (Rem). Foto's Kurt Tops / Nnieuws.